Duidelijkheid vooraf

VOORWAARDEN en RICHTLIJNEN VOOR EEN AANGENAME SFEER

Onze bedrijfsfilosofie
Wij hebben twee hoofdpijlers, het kind en de ouder:
• De zwemlessen moeten voor alle kinderen goed en aangenaam zijn.
Op de zwemlessen ga ik op deze pagina niet in, op de andere pagina’s van deze website is daar al veel over geschreven.
• Het wachten moet voor alle ouders aangenaam zijn.
Dit houdt in dat ouders rustig moeten kunnen wachten (lezen, werken, etcetera).

In de wachtruimte en op de patio heerst al 20 jaar een relaxte en aangename sfeer, die sfeer wil ik graag behouden, vandaar mijn “richtlijnen voor een aangename sfeer” in de Voorwaarden.
Onderstaande punten zijn voortgekomen uit 20 jaar ervaring.
Ruim 4000 kinderen en het dubbele aantal ouders zijn u voorgegaan.
In feite komt het neer op: rekening houden met elkaar en op uw kind letten.

Met deze pagina wil ik duidelijkheid vooraf verschaffen.
Doorlezen kost u ongeveer 5 minuten.
Als u na het lezen van deze tekst denkt, “Dat klinkt allemaal wel logisch en daar voel ik me prima bij“, dan is er een klik.

Voorwaarden inschrijven
Inschrijven kan vanaf het 4e jaar.
Op zwemles komen voor het Zwem ABC kan vanaf het 5e jaar.

Wij vinden privacy belangrijk en daarom het volgende:
De ingevoerde gegevens worden behandeld als vertrouwelijk en worden alleen voor registratie gebruikt voor Privé zwemschool Renz van der Toorn en niet verstrekt aan derden.

 

     

Wachten
• U kunt wachten in de gemoedelijke/huiselijke wachtruimte met comfortabele lounge chairs voor de ouders.
• Bij mooi weer is de patio in mijn tuin open en kunt u buiten in het zonnetje zitten. Hier comfortabele buitenstoelen voor de ouders.
• U kunt gebruik maken van onze WIFI. Er zijn voldoende stopcontacten om uw batterij op te laden. (Wel graag zelf uw oplaadkabeltje meenemen.)
• koffie met vers gemalen Illy bonen uit een Jura machine.
• Uitgebreid assortiment recente tijdschriften.
• In de bosrijke omgeving en langs de weilanden is het heerlijk wandelen of hardlopen, terwijl uw kind zwemles volgt.
• Gratis parkeren. Bij mijn praktijk aan huis heb ik een eigen kleinschalig parkeerterreintje voor de ouders.
• U kunt de verrichtingen van uw kind op een groot televisiescherm in de wachtruimte volgen.
Om didactische redenen is de zwemles zonder ouder/broertje/zusje “rond het zwembad” en geen ouder/broertje/zusje bij de glazen toegangsdeur naar het zwembad. Naast de didactische redenen leidt e.e.a. de kinderen die zwemles hebben af en dat is zonde van de effectieve leertijd.
Voor alle duidelijkheid, u kunt ten alle tijden via de glazen deur het zwembad in kijken voor uw gemoedsrust, er gebeurt hier niets achter gesloten deuren.
• I.v.m. de beperkte ruimte en de rust in de wachtruimte en op de patio, s.v.p. geen (voet)ballen, groot speelmateriaal zoals stepjes, skateboards, enz. Het is een wachtruimte en patio, geen speeltuin.

 

    

 

Aanvang en einde les
De lessen duren 30 minuten en beginnen en eindigen op de afgesproken tijd.
Wanneer u 5 tot 10 minuten voor aanvang van de les de kleedkamer binnenkomt is dat ruim voldoende.

Bezoekers

• Mijn zwemschool (is: zwembad, wachtruimte, patio en parkeerterrein) is ingericht op maximaal 3 kinderen per les.
• De wachtruimte/patio is kleinschalig en besloten. Het biedt slechts ruimte aan de ouders van de 3 kinderen die les hebben (en bij de wisseling 2x dit aantal). Bij een groter aantal bezoekers per kind dat zwemles volgt, is de wachtruimte/patio te vol en heb ik onvoldoende zitplaatsen.
Het is geen grote openbare kantine, ingesteld op het ontvangen van grotere aantallen bezoekers.
• Het bezoekersaantal mede i.v.m. ons calamiteitenplan in geval van ontruiming.
• Ik begrijp dat het gedurende de zwemopleiding van uw kind incidenteel kan voorkomen dat maximaal 2 bezoekers niet in te passen is wat betreft oppas/au-pair/nanny. Echter als u denkt dat het maximum aantal bezoekers structureel niet in te passen is voor u, gelieve dan in te schrijven bij een groot openbaar zwembad dat wel is ingericht op het ontvangen van grote aantallen bezoekers.
• Een broertje/zusje mag mee – als 1 van de 2 bezoekers – onder de volgende voorwaarden: Ik begrijp dat een kind niet stil kan zijn en niet stil kan zitten. Maar wilt u s.v.p. het gedrag van uw kind corrigeren dat voor anderen als hinderlijk kan worden ervaren.
• Gaarne uw kind zoveel mogelijk in de speelhoek laten zitten en spelen. Eten en drinken s.v.p. alleen aan het tafeltje in de speelhoek.
• Een spelletje/filmpje op de Smartphone/tablet, dan graag de volume knop zo, dat anderen er geen last van hebben. Met oortjes of koptelefoon heeft niemand er last van.
• Gaarne rekening houden met anderen die aangenaam en in redelijke rust willen wachten.

 

     

 

Gang van zaken tijdens het examen
Wij werken volgens de Bepalingen, Richtlijnen en Examenprogramma’s Zwemdiploma’s (BREZ). De (BREZ) stelt voorwaarden aan de afmeting van het zwembad waarin het examen wordt afgenomen. Daarom wordt het examen afgenomen in een groot openbaar gemeentebad en niet in ons prive zwembad.
Het examen wordt door onszelf georganiseerd (3 examenrondes per jaar), er is een onafhankelijke beoordelaar aanwezig die toezicht houdt op de kwaliteit.
Er zwemmen gemiddeld 10 kinderen per examen af. De examens zijn rustig en overzichtelijk, geen taferelen met massa’s kinderen. Tijdens het examen is het gemeentebad exclusief voor ons gereserveerd en toegankelijk. Het is een besloten examen. Wij werken met een gastenlijst.
Om aan het examen deel te kunnen nemen, moet examengeld worden betaald, dit staat los van het lesgeld.

Bij “duur van de opleiding” kunt u lezen hoe het zit met alle soorten zwemdiploma’s die in omloop zijn.

Toeschouwers tijdens het examen
Er mogen maximaal 2 personen per afzwemmend kind plaatsnemen op de zitplaatsen rond het zwembad. Een van de hoofdredenen waarom wij een beperking op de toeschouwers hebben is het feit dat wij willen dat de ouders eerste rang kunnen zitten om de verrichtingen van hun kind te kunnen aanschouwen. Tweede reden is dat bij een calamiteit het pand snel te ontruimen is (wij hebben dit een keer meegemaakt met een brandalarm). Ook om die reden een gastenlijst.

Voorwaarden betaling
De betaling gaat uitsluitend per automatische incasso. Het incasseren gebeurt vooraf en per maand.
Teruggave van lesgeld van een gemiste les is niet mogelijk, ook niet bij ziekte. Wel kunt u gebruik maken van mijn service van inhaallessen.
Het lesgeld wordt berekend naar de hoeveelheid lessen die in die maand vallen, daardoor verschilt het lesgeld per maand.

Inschrijfgeld
Wanneer uw kind bij mij op zwemles is geplaatst wordt het inschrijfgeld (€ 24,-) bij de eerste betaling via de automatische incasso geïncasseerd. Het bedrag van het inschrijfgeld is gelijk aan het standaardbedrag van de zwemles (standaard is zwemles in een groepje van 3 kinderen).

Gesloten
Als mijn zwemschool gesloten is, wordt er vanzelfsprekend geen lesgeld berekend. De sluitingsperiode kan overeenkomen met één van de Nederlandse schoolvakanties, maar dat hoeft niet persé. Check daarom de data op deze website. Zie ‘client login’.

Beëindigen van de zwemlessen
Opzeggen dient schriftelijk of per e-mail te gebeuren.
De opzegtermijn is 1 kalendermaand.
Opzeggen is alleen mogelijk per 1e van de maand.
Voorbeeld: U wilt per 1 oktober stoppen, dan uiterlijk 31 augustus doorgeven, dat u per 1 oktober wilt stoppen.
(1 september t/m 30 september is dan de 1 kalendermaand opzegtermijn.)
Alleen wanneer uw kind het C examen vlak voor de zomervakantie heeft en stopt het na het C examen, dan geldt een andere opzegtermijn. De laatste automatische incasso betreft dan de maand waarin het C examen valt tot aan de zomervakantie.

N.B. Hierboven de gang van zaken zwemles + richtlijnen voor een goede sfeer in grote lijnen. De details (functionele en huishoudelijke) volgen t.z.t. bij daadwerkelijke plaatsing.

Voor meer impressies, klik in het menu op “‘foto’s

Naar inschrijfformulier