Voorwaarden

U kiest bij ons voor een kleinschalige besloten “Praktijk aan ons huis” met huiselijke charme, beperkte ruimte in de wachtkamer (met zeer comfortabele stoelen) en parkeerterreintje. Het betreft géén groot openbaar zwembad met ruime kantine en groot parkeerterrein.  De voorwaarden zijn onlosmakelijk verbonden met de “setting”.  

1. BEZOEKERS Lees meer

• Onze gehele zwemschool (zwembad, wachtkamer, parkeerterreintje, enz.) is met zorg afgestemd en ingericht op maximaal 3 kinderen per les. Deze “setting” biedt echter ruimte aan een beperkt aantal bezoekers. Om voor iedereen een prettige sfeer te blijven waarborgen het volgende:
-Maximaal 1 volwassen bezoeker per zwemmend kind.
-En alleen in die gevallen waar het echt onoverkomelijk is, kan de begeleidende volwassene 1 extra broertje OF zusje meenemen.
• De “Eames Lounge chairs” zijn met zorg gekozen voor het comfort van de ouders, derhalve zijn ze ook alleen bestemd voor onze volwassen bezoekers.
Voor onze jonge bezoekertjes hebben wij de “Eames DSW kinderstoeltjes” of zij kunnen genieten van de warmte van uw schoot.
• Wij tellen elk kind – ongeacht de leeftijd – als 1  bezoeker.
• De volgende opmerking bedoelen wij niet onaardig, maar doen wij met de beste intenties vanwege onze bedrijfsfilosofie: Als u denkt dat het maximum aantal bezoekers structureel niet in te passen is voor u, verzoeken wij u vriendelijk om in te schrijven bij een groot openbaar zwembad dat wèl is ingericht op het ontvangen van grote aantallen bezoekers.
• Om de rust in de wachtruimte en het zwembad te behouden, doen wij niet aan “kijkers” en doen wij niet aan proeflessen. In een enkel geval is (voor een broertje/zusje van een zittend kind) een “beoordelingsles” bespreekbaar. 

• Een aankomst van 10 minuten voor aanvang van de les in de accommodatie is ideaal. De kinderen mogen pas 5 minuten voor aanvang van de les de zwemzaal in, dan blijft het daar rustig voor de kinderen die op dat moment nog les hebben.
• Om het in onze accommodatie aangenaamt te houden, verzoeken wij u om niet al te vroeg te arriveren en na afloop van de les niet te lang te blijven. Wanneer u wel te vroeg arriveert, vragen wij u vriendelijk om nog even in de auto te wachten of (als u niet met de auto bent) in het overdekte voorportaaltje op de “Verner Parnton” stoelen.

2. PARKEREN Lees meer


• Op het parkeerterreintje is ruimte voor 3 auto’s van de les die gaande is, plus 3 auto’s van de volgende les.
Gaarne de voorgaande auto’s niet blokkeren op het parkeerterrein en parkeren volgens ons parkeersysteem. *)
• Om te voorkomen dat het parkeerterreintje te vol is, verzoeken wij u om niet al te vroeg te arriveren en na afloop van de les niet te lang te blijven.
Bent u veel te vroeg, dan graag in de straat in de auto wachten tot de voorgaande auto’s zijn vertrokken van het parkeerterreintje.
• Niet parkeren op de volgende “no-go-zones”:
1) Bij prive parkeerterrein van “Raephorst” Service appartementen (zie de borden op hun terrein).
2) Bij opritten van buren.
3) Op plekken op ons parkeerterrein waar u andere hindert.

Komt u met de fiets, dan graag uw fiets parkeren op de aangegeven plek op ons terrein. Dat is als u door hek komt, meteen rechts in het hoekje (er hangt daar een bordje met een afbeelding van een fiets). Graag zo dat u niemand blokkeert.

Komt u met de bakfiets dan graag uw bakfiets neerzetten op een auto-parkeerplek. Zie s.v.p. de foto’s helemaal onderaan voor ons parkeersysteem voor auto’s. (Deze wijziging is m.i.v. augustus 2024 omdat de bakfietsen steeds langer worden en bij meerdere bakfietsen de doorgang wordt geblokkeerd.)

*) ZIE S.V.P. DE FOTO’S HELEMAAL ONDERAAN VOOR ONS PARKEERSTYSTEEM!
 

3. EEN KIND KOMT MET EEN ANDERE BEGELEIDER DAN DE VADER OF DE MOEDER Lees meer


Wordt uw kind (een keer) door een andere begeleider gebracht/gehaald, dan graag deze begeleider van tevoren attenderen op de relevante punten. 

4. VOORWAARDEN BETALING Lees meer

•  De betaling gaat uitsluitend per automatische incasso, hierop wordt géén uitzondering gemaakt. 
•  Het incasseren gebeurt per maand. Het incasseren gebeurt vóóraf (aan het eind van de maand voor de volgende maand).
•  Het lesgeld wordt berekend naar de hoeveelheid lessen die in die maand vallen, daardoor kan het lesgeld per maand verschillen. Zie “wanneer gesloten”; op deze data wordt er geen lesgeld berekend.
Teruggave van lesgeld van een gemiste les is niet mogelijk, ook niet bij ziekte. 

5. EEN LES AFMELDEN / VERHINDERING DOORGEVEN  Lees meer


Zie “client login” (geen logincode nodig) voor uitgebreide toelichting, of klik op deze link: Verhindering

6. EEN LES INHALEN Lees meer


Onder bepaalde voorwaarden heeft u recht op een inhaalles. Als u voldoet aan de voorwaarden is een inhaalles zonder kosten. Zie “client login” (geen logincode nodig) voor uitgebreide toelichting, of klik op deze link: Service inhaalles of extrales
Voor een inhaalles gelden dezelfde voorwaarden als voor een reguliere les. 

7. EEN EXTRA LES BOEKEN Lees meer


Een extra les boeken is mogelijk. De kosten voor een extra les zijn gelijk aan de kosten van een reguliere les.
Zie “client login” (geen logincode nodig) voor uitgebreide toelichting, of klik op deze link: Service inhaalles of extrales
Voor een extra les gelden dezelfde voorwaarden als voor een reguliere les. 

8. INSCHRIJFGELD  Lees meer

Wanneer uw kind daadwerkelijk bij ons op zwemles is geplaatst wordt het inschrijfgeld bij de eerste betaling via de automatische incasso geïncasseerd. Het bedrag van het inschrijfgeld is gelijk aan het lesgeld van een standaardles in een groepje van 3 kinderen.

9. EXAMENGELD  Lees meer

Om aan het examen deel te kunnen nemen, moet examengeld worden betaald, dit staat los van het lesgeld. Bij het examen in juni/juli 2023 was het examengeld euro 65,- per kind. Als de prijzen voor huur, diploma’s, enz. stijgen, stijgt dit bedrag evenredig mee. Het examengeld wordt ook via de automatische incasso geincasseerd. 

10. WANNEER GESLOTEN Lees meer

Zie “client login” (geen logincode nodig) voor onze sluitingsdata, of klik op deze linkWanneer gesloten

11. BEEINDIGEN VAN DE ZWEMLES (opzegtermijn) Lees meer

Opzeggen dient schriftelijk of per e-mail te gebeuren. De opzegtermijn is 1 kalendermaand. Opzeggen is alleen mogelijk per 1e van de maand.
Ter illustratie: U wilt per 1 oktober stoppen, dan uiterlijk 31 augustus doorgeven, dat u per 1 oktober wilt stoppen. (1 september t/m 30 september is dan de 1 kalendermaand opzegtermijn.)
Alleen wanneer uw kind het C examen vlak voor de zomervakantie heeft en stopt na het C examen, dan geldt een andere opzegtermijn. De laatste automatische incasso betreft dan de maand waarin het C examen valt tot aan de zomervakantie.

12. GANG VAN ZAKEN TIJDENS HET EXAMEN  Lees meer

Tijdens de zwemles ben ik de vaste leraar en ook op het examen een vertrouwd gezicht, ik ben degene die het examen afneem.
Ik zwem af met een kleine groep kinderen. Het afzwemmen is besloten, ik werk met een gastenlijst. De gastenlijst is tevens onderdeel van ons calamiteitenplan. (Zo is duidelijk om hoeveel personen en om wie het gaat, bijvoorbeeld bij een brand, dit hebben wij aan den lijve ondervonden.)
Het afzwemmen is alleen toegankelijk voor de kinderen van mijn zwemschool die afzwemmen plus de personen die op de gastenlijst staan vermeld.
In de wachtruimte is Joyce de gastvrouw en ook op het examen een vertrouwd gezicht, zij begeleidt de kinderen (met 1 ouder) naar de kleedkamer (1 voor de jongens en 1 voor de meisjes).
Vervolgens begeleidt zij de kinderen (zonder ouder) verder naar de zwemzaal. 

13. TOESCHOUWERS TIJDENS HET EXAMEN Lees meer

De zwemlessen zijn kleinschalig en rustig. Om het kleinschalige en rustige karakter van mijn privé zwemschool ook te behouden en waarborgen bij het C examen in een groot openbaar zwembad, hanteer ik sinds 1997 een restrictie op het maximum aantal toeschouwers aldaar:
Maximaal 2 personen per afzwemmend kind.
Een kind – ongeacht de leeftijd – telt als 1 persoon.
Geen kinderen onder de 6 jaar mee.

13.B. VOORWAARDEN 1e ZWEMLES/PLAATSING Lees meer

I. De 1e les valt of staat bij de watervrijheid van het kind.
Het kind moet daarom kort voorafgaand aan de plaatsing in ieder geval 2 keer naar een groot zwembad zijn geweest om te spelen (bijvoorbeeld Overbosch of het Sterrenbad). Dit kan het verschil maken van hoe de 1e zwemles zal verlopen. 
II. Ik wil de 1e zwemles het volgende zien:  
Dat het kind met het hoofd helemaal onder water durft. Dus niet alleen het gezichtje.
Het kind moet laten zien dat het om kan gaan met het volgende in het zwembad: water in de neus, mond, ogen en oren en adem kunnen inhouden.
Dat het kind zelf het water in durft te springen (dat mag met “vleugeltjes” om de armen).
Dat het kind niet bang voor water is. Tijdens de 1e zwemles is een voorzichtig kind geen probleem, een kind met (water)angst wel.
III. Ik wil zien dat het kind wil leren zwemmen, bereid is te oefenen/een werkje te doen (= werkhouding/leerhouding/inzet/interne motivatie). Soms zijn kinderen nog te jong voor zwemles en willen ze alleen gewoon lekker spelen in het water.
IV. Ik wil de 1e zwemles zien dat het kind “blanco” is wat betreft zwemtechnieken. 
V. Op basis van 27 jaar ervaring (zo’n 4000 kinderen) en universitaire studie (kinder)psychologie het volgende. 
De ouder mag het kind de eerste les begeleiden tot de zwembaddeur (de ouder mag niet mee de zwemzaal in). Het kind moet zelf de drempel bij het zwembad over willen gaan. Houdt u het kort: een kus en naar de wachtruimte gaan. Een ouder die blijft “dralen” bij de deur maakt het er niet makkelijker op voor het eigen kind.
Een “drama” bij de deur moet worden voorkomen, ook voor de andere kinderen. Als een ouder het kind de eerste zwemles over de drempel moet trekken/duwen, dan is het kind er nog niet klaar voor en forceer ik het niet. Het kind mag zich dan weer omkleden. Eerst moet de (water)angst worden overwonnen.
Tegen de tijd van de plaatsingsronde hoor ik graag van u hoe het staat met punt I. t/m V.  “voorwaarden 1e zwemles/plaatsing”.  

———————————————–

HIERONDER HUISHOUDELIJKE EN FUNCTIONELE DETAILS 

14. OVER HET WACHTEN Lees meer


• U kunt de verrichtingen van uw kind op een beeldscherm in de wachtruimte volgen.
• Er wordt hier geen zwemles gegeven achter gesloten deuren, wij hebben glazen toegangsdeuren naar het zwembad. Maar om didactische redenen is de zwemles:
– Zonder ouder/broertje/zusje bij de glazen toegangsdeuren naar het zwembad.  
– Zonder  ouders/broertje/zusje rondom het zwembad.
Het leidt de kinderen die zwemles hebben af en dat is zonde van de effectieve leertijd.

15. AANVANG EN EINDE VAN DE LES  Lees meer


• De lessen duren 30 minuten en beginnen en eindigen op de afgesproken tijd. 
De kinderen mogen pas 5 minuten voor aanvang van de les de zwemzaal in, zo blijft het rustig voor de kinderen die op dat moment nog les hebben.

16. GANG VAN ZAKEN TIJDENS HET OMKLEDEN Lees meer


• De kleedhokjes bevinden zich in de wachtkamer. Op elke deur wordt aangegeven welk kleedhokje voor u bestemd is. Voor elk kind een kleedhokje, kleertjes en spulletjes kunnen hier blijven hangen. 
• Bij sommige jonge kinderen kan het zelf omkleden wat meer tijd in beslag nemen. Als dat het geval is, waarderen wij het als u uw kind bij het aankleden helpt. Dit zorgt voor een vlottere doorstroming voor de volgende ouders, kinderen en auto’s.
• Om te kleedhokjes zo comfortabel mogelijk te houden vragen wij u natte zwemkleding niet uit te wringen op de vloer, maar bij de wastafel in het keukenblok. Op deze manier blijft de vloer van het kleedhokje aangenaam droog voor de volgende. 
• Na het zelf omkleden verzoeken wij u vriendelijk het kleedhokje na te kijken op achtergelaten items, om zowel hygiene als orde te behouden.

17. ZWEMKLEDING (en over de handdoek) Lees meer


• Elke sport vraagt om specifieke kleding, bij mijn zwemles is dat: een “ouderwets” strak zwembroekje (type boxer- of slipmodel), badpak of bikini.
Geef uw kind een handdoek mee naar de zwemzaal. De handdoeken worden daar op het bankje gelegd. Tijdens de wisseling liggen daar 6 handdoeken, een duidelijk herkenbare handdoek is daarom het handigst. 

18. HYGIENE  Lees meer


•  S.v.p. geen luiers in de prullenbakken in onze accommodatie deponeren. Ook niet als ze in plastic zijn verpakt. Buiten staat een grijze vuilcontainer.
Na afloop van het wc bezoek van uw kind graag checken of de wc-ruimte eruit ziet zoals u het zelf zou willen aantreffen.

19. VEILIGHEID Lees meer


• Komt uw kind “nat” uit het zwembad, wilt u hem/haar dan niet het zitgedeelte van de wachtkamer in laten lopen. Het is de bedoeling dat “natte” kinderen niet voorbij de lange droogloopmat komen. Zo houden wij de vloer droog en veilig.
• Bij mooi weer is de patio in mijn tuin open en kunt u buiten zitten. Hier comfortabele buitenstoelen voor de ouders. Wilt u er alstublieft op toezien dat de patiodeur op een van de haken staat om dichtklappen van deuren te voorkomen.

20. OMGANG MET ONZE SPULLEN  Lees meer


• S.v.p. geen stoelen en tafels van de wachtkamer buiten zetten.
• Niet staan/springen op stoelen, geen schoenen op stoelen. 
• Wij hebben wat kinderboekjes, graag na gebruik terugleggen op de plek waar uw kind het vandaan heeft.
• “Scherven brengen geluk”, maar wij zien graag dat u uw kopje/glas na gebruik op het aanrecht zet.
 

21. HUISREGELS Lees meer

• Voor de veiligheid, het welzijn van anderen en andermans spullen: Een kind altijd met begeleiding van een volwassene in onze accommodatie (wachtruimte, voorportaal, patio, parkeerterreintje, enz.). 
• Een spelletje/filmpje op de Smartphone/tablet is leuk voor uw kind, maar graag de volume knop zo, dat anderen er geen last van hebben (oortjes of een koptelefoon kunnen een oplossing zijn).
• Voor de rust in de wachtkamer graag uw kind zoveel mogelijk aan het tafeltje bij u laten zitten/spelen, niet laten rondstruinen of rondrennen. Eten en drinken alleen aan het tafeltje en stoeltje dat naast u staat. 
• Wij begrijpen dat een kind niet stil kan zijn/zitten, maar wilt u het gedrag van uw kind corrigeren als dat voor anderen als hinderlijk wordt ervaren. In het geval de rust en sfeer voor anderen in de wachtruimte ernstig wordt verstoord, dan graag wachten in de auto met een boekje/scherm of een wandelingetje maken.
– S.v.p. geen ballen (groot of klein), speelmateriaal zoals stepjes, skateboards, enz., daar is te ruimte te beperkt voor. S.v.p. geen speelgoed meenemen dat hinderlijk lawaai maakt.
• S.v.p. uw kind niet buiten laten spelen aan de voorkant van het huis/oprit//parkeerplaats, denk hierbij aan veiligheid, krassen/deuken op auto’s, enz. 

Klik hier voor het inschrijfformulier

“Eames Lounge Chair” bestemd voor de ouder.
Kinderstoeltje voor het kind.

Start uw les op het hele uur (9.00, 10.00. 11.00, 16.00, 17.00, 18.00 uur)
Dan parkeren op de oprit (zie gele pijl).

Start uw les op het halve uur (9.30, 10.30. 11.30, 15.30, 16.30, 17.30 uur)
Dan parkeren voor de struiken/houten poort (zie rode pijlen).